Kritiek op leningen bij Kruidvat

De aankondiiging dat Kruidvat weer leningen gaat verstrekken kan op weerstand rekenen vanuit de politieke hoek. Karabulut van de SP heeft via Radio 1 aangekondigd om schriftelijke vragen te gaan stellen aan het Ministerie van Financiƫn.

Santander zou met Kruidvat in gat DSB Bank willen springen.
Santander zou met Kruidvat in gat DSB Bank willen springen.

Karabulut vindt het geen goed idee dat een drogisterij leningen gaat verstrekken. De leningen zouden te makkelijk worden verstrekt, de vorm van verleiding zou mensen te gemakkelijk in de geldproblemen kunnen brengen, aldus Karabulut welke lid is van de Tweede Kamer voor de SP. Ze vermoedt dat Kruidvat, samen met Santander, in het gat wilt springen van de DSB Bank.

Naast Karabulut reageerde ook Ger Jaarsma van de Nederlandse Vereniging voor Volkskrediet, welke de leningen van Kruidvat ziet als een ongewenste ontwikkeling. Hij hekelt vooral het feit dat er geen advies kan en mag worden gegevens in de filialen van Kruidvat.

De schriftelijke vragen richting het Ministerie zullen vooral gaan over het feit of Kruidvat wel aan alle richtlijnen voldoet en dan de zorgplicht in het bijzonder. Karabulut trekt zelfs de vergelijking met flitskredieten en minileningen en zal gaan proberen te voorkomen dat mensen op deze "te gemakkelijke" manier aan een lening kunnen komen.

Gepubliceerd op 17 februari 2010 om 15:07 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren