Onderhandse lening

Een onderhandse lening kan een meer dan prima oplossing voor een tijdelijk gebrek aan geld. De onderhands geld lenen kan vaak tegen betere tarieven en ook met een negatieve BKR registratie.

De onderhandse lening verkrijgt u niet bij een bank maar bij een niet-financiele instelling. Hiermee belichten wij dan ook gelijk het belangrijkste aspect, het geld lenen bij familie of geld lenen bij bedrijven anders dan een financiele instelling is niet gereguleerd.

Als u dus geld leent bij familie met een onderhandse lening dan dient u zelf de juiste contracten op te stellen. Deze particuliere lening kan echter schappelijker zijn dan eenzelfde lening bij de bank. Vaak zijn het lagere rentepercentages of zelfs geen rente als u leent bij familie.

Let wel op, bij het niet kunnen nakomen van verplichtingen richting familie kunnen relaties ontwricht raken. Veel vriendenruzie of ruzies in families draaien rond het thema geld.

Als u negatief bij het BKR geregistreerd staat, kan een ander u uit de nood helpen door een onderhandse lening. Aangezien een particulier geld aan u leent zonder BKR toetsing kan dat u helpen. Ook bij Boober kunt u online geld lenen van particulieren. Een initiatief wat u wellicht ook van dienst kan zijn.

Onderhands lenen bij de ABN AMRO is niet mogelijk, maar ze bieden u wel contracten voor het opstellen van een contract bij uw onderhandse lening.

Voor- en nadelen onderhandse lening

Pluspunten
  • Goedkoop lenen door lage rente.
  • Alle voorwaarden kunt u zelf opstellen met de kredietverstrekker.
  • Geen toetsing bij het BKR, dus met een negatieve BKR registratie is onderhands lenen altijd mogelijk.
Minpunten
  • Vaak leent u geld bij familie of bekenden, bij het niet kunnen nakomen van de verplichtingen kunnen vervelende situaties ontstaan.
  • Bij een onbekende(re) kredietverstrekker kunt u wellicht hogere maandbedragen moeten betalen.
  • Alle contracten moeten waterdicht zijn, in het belang van uzelf en de kredietverstrekker.

Onderhandse lening vergelijken

Vergelijk onderhandse lening met