Postbank

De Postbank was de bank voor iedereen. Consumenten konden er terecht voor geld lenen, geld sparen en hypotheken.

Ook de blauwe Postbank leeuw is sinds begin 2009 uit het straatbeeld verdwenen
Ook de blauwe Postbank leeuw is sinds begin 2009 uit het straatbeeld verdwenen

De financiële instelling is in februari 2009 samen gegaan met ING Bank, waarna de banken verder zijn gegaan onder de naam ING. De Postbank had voorheen meer dan 7 miljoen rekeninghouders en verwerkte meer dan 5 miljoen financiële transacties per dag.

De Postbank (officieel Postbank N.V.) is begonnen als RijksPostSpaarbank in 1881 om het sparen van geld te bevorderen en is oprichter van de Amsterdamse Gemeentegiro wat vervolgens Postcheque- en Girodienst werd. In 1923 introduceerde de Postbank de postgiro en in 1961 werd het proces om de postgiros te verwerken geautomatiseerd.

Oudere generaties kennen de Postbank nog van de slogan "Postbank blauw past bij jou". De kleur blauw van de Postbank was voorheen erg herkenbaar.
Vijf jaar later, in 1991 werd de Postbank gefuseerd met de Nationale-Nederlanden en toetreding tot de ING Groep. Vanaf 2009 is de naam Postbank volledig opgaan in ING en verdwenen de ‘giroblauwe’ kleuren definitief in het ING-oranje. Voor de overname van ING kende de Postbank maar liefst 2600 eigen giromaten (geldautomaten) en 175 kantoren.

Enkele populaire bankproducten van de Postbank waren het Voordeelkrediet en het Girokwartaalkrediet. Het Voordeelkrediet was een aantrekkelijk geprijsde vorm van het doorlopend krediet. Met het Girokwartaalkrediet was het mogelijk tijdelijk rood te staan op de Girorekening.

Wist u dat...

  • Wij veel vragen over geld lenen bij de Postbank hebben ontvangen, voor en na de fusie met de ING Bank?
  • De Postbank de grootste financiële dienstverlener van Nederland was?
  • De diensten van de Postbank in 1955 zo populair waren dat een rekeningenstop werd ingesteld?
  • De Postbank eigenlijk een staatsbedrijf was in 1881?
  • Soms meer dan 1 miljoen mensen per uur de site bezochten van Mijn Postbank?
  • De best bezochte internetsite van Nederland www.postbank.nl was?
  • Het merk Postbank in 2009 geheel is samen gegaan met ING Bank?

Rentes

Persoonlijke lening bij Postbank

Op het moment hebben wij geen actuele rente informatie van de persoonlijke leningen bij de Postbank beschikbaar. Onze excuses voor het ongemak.

Doorlopend krediet bij Postbank

Op het moment hebben wij geen actuele rente informatie van de doorlopende kredieten bij de Postbank beschikbaar. Onze excuses voor het ongemak.