WOZ krediet

Met het WOZ krediet kunt u geld lenen door gebruik te maken van de overwaarde van uw huis.

Het WOZ krediet kan de overwaarde van uw huis verzilveren. Wet waardering onroerende zaken (WOZ) kan beteken dat uw huis meer waard is dan waarvoor u het heeft aangeschaft en een hypotheek voor heeft afgesloten.

Het lijkt dus op een tweede hypotheek, maar het komt neer op een doorlopend krediet met een verklaring van hypotheek. Door dit laatste feit betaalt u een goedkope rente als u geld leent op deze manier. Nog interessanter is het als u het WOZ krediet gebruikt om uw bestaande woning te verbeteren, de rente van het WOZ krediet is dan fiscaal aftrekbaar. Zo kunt u een keuken financieren, de tuin of een nieuwe badkamer. Vraag dit na bij uw bank of de Belastingdienst.

De te lenen bedragen varieren van 10.000 euro – 15.000 euro tot een lening van maximaal 75.000 euro. U kunt aanspraak maken op het WOZ krediet wanneer u dat wilt, criteria zijn vergelijkbaar met deze van een doorlopend krediet. Toetsing bij de BKR is van toepassing maar men zal vaak flexibeler zijn daar u een eigen huis heeft welke dient als onderpand.

Voor- en nadelen WOZ krediet

Pluspunten
  • Rente fiscaal aftrekbaar bij het investeren in verbeteringen van uw huis of financieren van huis / tuin / keuken.
  • Vaak zeer gunstige rente tarieven daar u een onderpand heeft (huis).
  • Krediet opneembaar wanneer u wilt.
Minpunten
  • Dalende huizenprijzen kunnen problemen veroorzaken als de WOZ waarde van uw huis niet meer klopt.

WOZ krediet vergelijken

Vergelijk WOZ krediet met