Consumptief krediet

Het consumptief krediet is een krediet voor dagelijks gebruik, zonder specifiek doel. Simpelweg, het "krediet voor consumptie".

Het consumptieve krediet is een lening welke niet gebruikt wordt om uw huis op te knappen (met als doel waardevermeerdering) maar om producten of diensten te kopen voor alledaags gebruik. De goederen die u aanschaft met een consumptief krediet zijn beperkt houdbaar, in tegenstelling tot een hypothecair krediet waarbij u investeert in iets duurzaams. Het genoemde huis en de waardevermeerdering hierboven is daar een voorbeeld van.

Bijna iedere Nederlander gebruikt weleens een krediet ter consumptie. Te denken valt aan een vakantie, aanschaf van witgoed of gewoon het rood staan op een rekening courant. Het is vergelijkbaar met doorlopend krediet, maar verschilt wel per bank.

Het consumptief krediet bestaat eigenlijk uit twee vormen welke elders worden besproken op deze site, te weten het doorlopend krediet en de persoonlijke lening.

Voor- en nadelen consumptief krediet

Pluspunten
  • Het consumptief krediet bestaat uit het aanbod van een doorlopend krediet en de persoonlijke lening, beiden gemeengoed tegen concurrerende rentes.
  • Gemakkelijk aan te vragen en opname van het krediet kan vaak snel geschieden.
Minpunten
  • Geen krediet ansich maar een verzamelnaam voor kredieten voor dagelijks gebruik.
  • In verhouding tot hypothecair krediet duurder.

Consumptief krediet vergelijken

Vergelijk consumptief krediet met