Directa

Directa is onderdeel van Franse LaSer Groep en LaSer Nederland en Directa biedt de mogelijkheid tot on-line geld lenen middels een doorlopend krediet of persoonlijke lening.

Het hoofdkantoor van Directa, onderdeel van LaSer Nederland, in 's-Hertogenbosch
Het hoofdkantoor van Directa, onderdeel van LaSer Nederland, in 's-Hertogenbosch

Directa of Directa.nl is het on-line merk van LaSer Nederland, LaSer Nederland is op haar beurt weer onderdeel van de Franse LaSer Group. Tevens is de bank een dochteronderneming van BNP Paribas. Naast het merk Directa is ook PrimeLine een bekend merk van LaSer Nederland, consumenten kunnen klant worden bij PrimeLine en op rekening betalen bij meer dan 10.000 bedrijven in Nederland.

In tegenstelling tot enkele andere lening aanbieders geeft Directa een echte invulling aan het begrip online geld lenen, consumenten welke een offerte aanvragen bij Directa worden direct op belangrijke criteria zoals inkomen getoetst. Mocht de consument niets in de weg staan om een lening bij Directa af te sluiten, dan kan de offerte vrijwel direct omgezet worden in een daadwerkelijke lening. Door middel van enkele rekenmodules op de website helpt Directa de consument te bepalen welke lening in welke situatie het beste is.

De consument kan bij Directa kiezen voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Daarnaast kan men bij Directa bestaande leningen oversluiten tegen relatief lage tarieven.

LaSer Nederland geeft ook VISA creditcards uit, vaak in samenwerking met bekende bedrijven zoals IKEA, Media Markt of de Halfords. Sinds 2005 zijn er al meer dan 200.000 creditcards verstrekt.

Het hoofdkantoor van Directa is gevestigd in 's-Hertogenbosch, bij de overkoepelende organisatie, LaSer, werken bijna 275 medewerkers.

Wist u dat...

  • Het Slimmer krediet ook uitgegeven wordt door Directa?
  • De slogan van Directa "Want geld regel je niet bij de bank, maar op de bank!" is?
  • BNP Paribas en Galeries Lafayette aandeelhouders zijn van de LaSer Group en dus ook van Directa?
  • Directa onderdeel is van de LaSer Group uit Frankrijk?

Rentes

Persoonlijke lening bij Directa
 24 maanden36 maanden60 maanden
€ 5.0007,9 %7,9 %7,9 %
€ 15.0007,2 %7,2 %7,2 %
€ 25.0005,8 %5,8 %5,8 %
Doorlopend krediet bij Directa
€ 10.0005,8 %
€ 15.0005,8 %
€ 20.0005,8 %

De rentedata voor leningen bij Directa zijn constant aan wijzigingen onderhevig. Aan deze rentepercentages kunnen geen rechten worden ontleend. Rentepercentages voor leningen bij Directa zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie en diverse andere factoren. Laatste update op 26-01-2015.