ING

ING, ook nog wel ING Bank genoemd, is onderdeel van de ING Groep en al jaren actief in Nederland. Lenen bij ING kan met een voordeelkrediet, doorlopend krediet of persoonlijke lening.

ING was twee jaar hoofdsponsor van het Renault Formule 1 team
ING was twee jaar hoofdsponsor van het Renault Formule 1 team

De ING is in 2009 ontstaan door het samengaan van de Postbank N.V. met de ING Bank N.V. De fusie zelf was al in 1988 beklonken, maar voor meer dan 20 jaar hebben beide banken een eigen identiteit gehad.

De naam ING komt van Internationale Nederlande Groep, deze naam is in 1991 ontstaan toen de NMB Postbank en de Nationale Nederlanden fuseerden tot de ING Groep. ING is nu nog steeds onderdeel van de ING Groep welke een internationale speler van formaat is. De ING Groep heeft wereldwijd meer dan 85 miljoen klanten en heeft het concept ING Direct (een 100% internetbank) in vele landen uitgerold, waaronder Duitsland, Spanje, Oostenrijk en bijvoorbeeld Italië. Met ruim 8,9 miljoen rekeninghouders is de ING één van de grootste en meest toonaangevende financiële dienstverleners van Nederland.

In Nederland is de ING Groep nu vooral bekend van het merk ING wat op alle bankkantoren zal verschijnen. De opvallende blauwe tinten en blauwe leeuw van de Postbank zijn nu echt verleden tijd en ING-oranje voert nu overal de boventoon. Leningen bij de Postbank zijn vanaf 2009 overgenomen door de ING, geld lenen bij ING is momenteel mogelijk met de gebruikelijke persoonlijke lening, doorlopend krediet en het voordeelkrediet. Het voordeelkrediet is enkel voor huiseigenaren, consumenten zonder eigen huis kunnen deze lening niet afsluiten. Daarnaast kent de ING nog de Groene Autolening en het Studentenkrediet. De Groene Autolening kan afgesloten worden bij de aankoop van een auto met energielabel A, B of C. Het Studentenkrediet is een bijzondere vorm van een doorlopend krediet voor studenten, het maakt geld lenen voor deze doelgroep net wat goedkoper als een standaard doorlopend krediet.

Wist u dat...

  • ING met enkele studenten bank gerelateerde applicaties voor de iPhone heeft ontwikkeld?
  • De blauwe leeuw (Postbank) en de oranje leeuw (ING Bank) nog samen schitterde in enkele commercials?
  • ING de afkorting is van Internationale Nederlanden Groep?
  • ING een eigen vorm van geld lenen introduceerde, het voordeelkrediet?

Rentes

Persoonlijke lening bij ING
 24 maanden36 maanden60 maanden
€ 5.00010,5 %10,5 %10,5 %
€ 15.0009,2 %9,2 %9,2 %
€ 25.0008,6 %8,6 %8,6 %
Doorlopend krediet bij ING
€ 10.0009,2 %
€ 15.0008,5 %
€ 20.0008,5 %

De rentedata voor leningen bij ING zijn constant aan wijzigingen onderhevig. Aan deze rentepercentages kunnen geen rechten worden ontleend. Rentepercentages voor leningen bij ING zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie en diverse andere factoren. Laatste update op 26-01-2015.