Argenta

Geld lenen bij Argenta in Nederland kan middels een hypothecaire lening, in België ook met andere (groene) leningen.

Het bord van een Argenta bank in Nederland
Het bord van een Argenta bank in Nederland

Argenta is een van de vijf grootste financiële instellingen in België. Argenta werd in 1956 opgericht als financieringsmaatschappij met een specialisatie in persoonlijke leningen. Het startkapitaal werd bijeengebracht door drie rijke families.

In de jaren zeventig ging Argenta zich ook richten op hypothecaire leningen en verzekeringen. Argenta kwam de roerige jaren tachtig goed door en ging zich in de jaren negentig richten op uitbreiding richting Nederland en Luxemburg.

De huidige strategie bij Argenta richt op het evenwichtig spreiden van risico’s en activiteiten over de vier pijlers sparen, kredieten, beleggingen en verzekeringen. Argenta is een intermediairbank en cliënten kunnen zich daarom alleen via een adviseur wenden tot Argenta.

Argenta Groep heeft een geconsolideerde balanstotaal van 34 miljard euro, meer dan 520 bankkantoren in België, activiteiten in Nederland en Luxemburg, en meer dan 1.400.000 cliënten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Antwerpen. In Nederland biedt Argenta hypotheken, levensverzekeringen en spaarproducten aan.

Argenta biedt een aantal verschillende leningen:

  • Woonlening, ook wel bekend als hypothecaire lening bedoeld voor de aanschaf van een huis of ander vastgoed.
  • Groene lening, voor energiebesparende maatregelen aan en rond het huis.
  • Autolening, voor de aanschaf van gemotoriseerde voertuigen.
  • Lening op afbetaling, voor ieder wat wils. Leningen van 2.500 tot 25.000 euro met looptijden van 12 tot 120 maanden.

Wist u dat...

  • Argenta in Nederland geen leningen aanbied maar enkel hypotheken?
  • De familie Rompuy, ondanks een aandelenuitgifte, grootaandeelhouder van Argenta is?
  • U bij Argenta uw rekeningen een naam kunt geven zodat u kunt sparen voor een specifiek doel?
  • Argenta de vennootschap Argenta Coöperatieve in het leven heeft geroepen: een publieke uitgifte van aandelen waar alleen cliënten en kantoorhouders van de bank kunnen inschrijven?

Rentes

Persoonlijke lening bij Argenta

Op het moment hebben wij geen actuele rente informatie van de persoonlijke leningen bij de Argenta beschikbaar. Onze excuses voor het ongemak.

Doorlopend krediet bij Argenta

Op het moment hebben wij geen actuele rente informatie van de doorlopende kredieten bij de Argenta beschikbaar. Onze excuses voor het ongemak.