ABN AMRO Bank

De ABN AMRO bank is sinds 2007 niet meer zelfstandig na de overname door Fortis, Banco Santander en de Royal Bank of Scotland.

ABN AMRO 1, winnaar Volvo Ocean Race 2005-2006
ABN AMRO 1, winnaar Volvo Ocean Race 2005-2006

ABN AMRO was ten tijden van volledige zelfstandigheid één van de grootste financiële instellingen en bood wereldwijd werk aan meer dan 100.000 personen en beheerde meer dan 5 miljoen rekeningen. Binnen Nederland werkte ongeveer 1/3 van het complete personeelsbestand.

Net als de Postbank kent ook de ABN AMRO Bank een verleden die aan de overheid gerelateerd is. Na diverse besluiten door de Nederlandse staat en overnames ontstaat er in 1964 de ABN, uiteindelijk krijgt de ABN AMRO haar naam door een fusie tussen AMRO Bank en de ABN Bank.

ABN AMRO is een bank welke wereldwijd opereert, bekend en succesvol was. Maar binnen Nederland is ABN AMRO het onbekende moederbedrijf achter Florius Hypotheken, Bouwfonds hypotheken (tegenwoordig ABN AMRO hypotheken) en Amstel Lease.

Producten van de ABN AMRO zijn o.a. het ABN AMRO Internetbankieren, de succesvolle ABN AMRO creditcard en deels via dochterbedrijven hypotheken.

Al sponsorend is ABN AMRO actief bij het ABN AMRO World Tournament.

Voor studenten is er bij ABN AMRO een ruim assortiment aan kredieten. Diverse eigen leningen van de ABN AMRO worden elders niet aangeboden en sluiten aan bij een specifieke doelgroep. De bekendste vorm is het studentenlimiet, met deze lening heeft een student een relatief voordelige mogelijkheid tot lenen. Verder is het mogelijk een studentenverzekering af te sluiten.

Tussen de leningen van ABN AMRO valt ook een speciaal product op voor ouderen die met pensioen zijn en geld willen lenen om tot hun 75e een extra krediet aan te vragen. Opmerkelijk, want veel andere banken lenen geen geld uit aan consumenten ouder dan 65 jaar.

Dankzij de nationalisering van Fortis is ook de ABN AMRO Bank terug in handen van de Nederlandse overheid. Sinds juli 2010 is de fusie tussen ABN AMRO Bank NV en Fortis Bank (Nederland) NV een feit. De nieuwe, gecombineerde entiteit gaat verder onder de naam ABN AMRO Bank NV. Eind 2010 heeft de bank vestigingen in 28 landen, 26.161 medewerkers en 6,8 miljoen klanten. Het hoofdkantoor van de ABN AMRO is gevestigd in Amsterdam.

Wist u dat...

  • ABN AMRO diverse producten compleet heeft ontwikkeld rond speciale doelgroepen als leningen voor gepensioneerden, expats of bijvoorbeeld medische studenten die extra geld nodig hebben voor hun studie?
  • ABN AMRO de grootste collectie kunst bezit in Nederland naast alle museums en Nederlandse overheid?
  • Onderdelen van de ABN AMRO bank te koop staan na de overname door Royal Bank of Scotland?
  • Royal Bank of Scotland het actiefste zal gaan worden met voorheen ABN AMRO onderdelen in Nederland?
  • ABN AMRO weer Nederlands bezit is dankzij de privatisering van Fortis?
  • Op de site van de ABN AMRO (www abnamro com) enorm veel informatie staat over de overname en welke partijen welke activiteiten van de ABN AMRO voortzetten?
  • ABN AMRO een applicatie heeft ontwikkeld die het mogelijk maakt transacties te doen via een smartphone?

Rentes

Persoonlijke lening bij ABN AMRO Bank

Op het moment hebben wij geen actuele rente informatie van de persoonlijke leningen bij de ABN AMRO Bank beschikbaar. Onze excuses voor het ongemak.

Doorlopend krediet bij ABN AMRO Bank

Op het moment hebben wij geen actuele rente informatie van de doorlopende kredieten bij de ABN AMRO Bank beschikbaar. Onze excuses voor het ongemak.