Groene lening

Wilt u geld lenen voor een groene investering, zoals zonnepalen of een zonneboiler? Maak gebruik van de groene lening en bespaar op uw energiekosten.

De groene lening is opgenomen in de Regeling Groenprojecten van het Ministerie VROM en is speciaal in het leven geroepen voor groene investeringen. Deze regeling maakt het mogelijk om voor maximaal 15 jaar ‘groen’ te lenen. Door de groenregeling kunnen consumenten maar ook bedrijven al een groene lening afsluiten vanaf 5.000 euro.

Er zijn verschillende lening aanbieders die de groene lening verstrekken, de bekendste zijn GreenLoans en de EcoLening van Freo. Hier kunt u tegen een aantrekkelijke rente een groene lening afsluiten. Deze voordelige rente vloeit voort uit het feit dat banken deze groene leningen financieren uit zogeheten groenfondsen.

Met zonnepanelen of een zonneboiler draagt u niet alleen bij aan een groenere wereld, maar bespaart u zelf ook op de energiekosten. Aan de hand van een groene lening kan er op een interessante manier geïnvesteerd worden in energiebesparende en duurzame projecten.

Voor- en nadelen groene lening

Pluspunten
  • U draagt niet alleen bij aan een groenere wereld, maar u bespaart ook op uw energiekosten.
  • Voordelig lenen tegen een lage rente met een maximale looptijd van 15 jaar.
Minpunten
  • Soms onduidelijke voorwaarden en weinig informatie over de groene lening.
  • De installatie van groene investeringen is vaak duur, dit zorgt er voor dat u vaak tegen hogere bedragen zal moeten lenen.

Groene lening vergelijken

Vergelijk groene lening met