Autolening

De autolening is vaak niets meer of minder dan een doorlopend krediet. Soms gelden voor een autolening speciale, gunstigere, voorwaarden als zijnde autofinanciering.

Voor veel Nederlanders is het gemeengoed om geld te lenen voor een auto. Vaak via producten die worden aangeprezen als een autolening. Echter, dit is vaak niet meer dan een doorlopend krediet met een andere naam. Opvallend veel mensen financieren auto’s met een autolening, ook wel autofinanciering genoemd.

Hoewel geld lenen ansich al niet verstandig is, is het geld lenen voor een auto ook vaak erg discutabel maar soms wel begrijpelijk. Als u afhankelijk bent van een veilig vervoersmiddel voor uzelf of uw kinderen zult u toch een manier moeten vinden om uw auto te financieren.

Naast het afsluiten van een autolening of autofinanciering kunt u denken aan een onderhandse lening of een aanbod van uw autoverkoper om uw auto in termijnen af te betalen of bijvoorbeeld gebruik te maken van acties als het nu aanschaffen van een auto en pas volgend jaar betalen (uitgestelde betaling van een auto). Zelfde rente als doorlopend krediet.

Voor- en nadelen autolening

Pluspunten
  • Het doel is duidelijk, het financieren van een auto komt vaak voor en een autolening is dan ook gemeengoed. Rentes kunnen hierdoor ietwat aantrekkelijker zijn.
  • Zelfde rente als doorlopend krediet.
Minpunten
  • Een financiering van uw auto verkoper kan interessanter zijn.
  • U heeft geen direct onderpand voor de lening, uw auto schrijft te snel af.

Autolening vergelijken

Vergelijk autolening met