Fortis Bank

De Fortis Bank was voorheen een jonge bank met een turbulente geschiedenis. In 2008 werd het faillissement aangekondigd en werd de bank voor een groot deel overgenomen door de ABN AMRO Bank.

Hoofdkantoor Fortis, Archimedeslaan Utrecht
Hoofdkantoor Fortis, Archimedeslaan Utrecht

Fortis was naast bank ook verzekeraar en is in 1990 ontstaan toen AMEV verzekeringen en de VSB Bank fuseerden. Na verkoop van bedrijfsonderdelen eind september en begin oktober 2008 aan de Nederlandse staat, en eind september 2008 aan de Belgische staat is de bank in handen van verschillende eigenaren.

In 2008 is Fortis volledig opgeheven en heeft ABN AMRO het grootste onderdeel overgenomen. Fortis Bank Nederland N.V. is tijdens de splitsing verkocht aan de Nederlandse Staat en maakt sindsdien deel uit van de combinatie Fortis-ABN AMRO (ABN AMRO Group N.V.). De bank was namelijk beland in een negatieve spiraal die ontstaan was door de wereldwijde kredietcrisis.

In het derde kwartaal van 2008 werd Fortis Nederland genationaliseerd, het werd overgenomen door de Nederlandse overheid door middel van een hiervoor opgericht fonds; de RFS holding. Sindsdien worden nog enkele verzekeringsonderdelen van het huidige Fortis Holding aangeboden onder een nieuwe naam: Ageas.

Fortisbank was voornamelijk actief op het gebied van kredieten voor consumenten, het product doorlopend krediet kreeg veel aandacht in hun reclame-uitingen. Erg bijzonder was de lening van Fortis voor het aanschaffen van kunst, de zogenaamde KunstKoop lening. Consumenten konden tegen een aantrekkelijk tarief geld lenen voor de aanschaf van, vaak kostbare, kunstwerken.

Wist u dat...

  • Fortis verzekeringen vroeger bestonden uit o.a. AMEV, Stad Rotterdam en Woudsend?
  • De Fortisbank ook in het buitenland erg actief was met zogenaamde kredietshops in Polen en Duitsland genaamd Von Essen KG Bankgesellschaft?
  • Fortis nu staatseigendom is via de RFS Holding?
  • Fortis in Ierland diensten aanbood via postkantoren van An Post zoals de Postbank vroeger in Nederland veelvuldig deed?
  • Ditzo verzekeringen onderdeel van Fortis was?

Rentes

Persoonlijke lening bij Fortis Bank

Op het moment hebben wij geen actuele rente informatie van de persoonlijke leningen bij de Fortis Bank beschikbaar. Onze excuses voor het ongemak.

Doorlopend krediet bij Fortis Bank

Op het moment hebben wij geen actuele rente informatie van de doorlopende kredieten bij de Fortis Bank beschikbaar. Onze excuses voor het ongemak.