Kruidvat biedt doorlopend krediet met rentevaste garantie

Drogisterijketen Kruidvat biedt sinds afgelopen vrijdag een doorlopend krediet aan met 12 maanden vaste garantie. Om in aanmerking te komen voor deze garantie moet het doorlopend krediet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Kruidvat biedt rentevast doorlopend krediet
Kruidvat biedt rentevast doorlopend krediet

Het doorlopend krediet met rentevaste garantie kan worden afgesloten in combinatie met het Protectieplan van Kruidvat. Het Protectieplan is een betalingsbescherming die volgens Kruidvat past bij elke persoonlijke situatie. Deze rente vaste garantie geldt alleen voor leenbedragen tussen de € 2.500 en € 50.000. Het doorlopend krediet moet wel afgesloten worden tussen 8 juli en 31 juli 2011. Via de website is een offerte aan te vragen, na invulling van het gewenste leenbedrag en bestedingsdoel kan men een vrijblijvende offerte aanvragen.

Motief voor de rentegarantie is dat "consumenten bij andere aanbieders vaak na verloop van tijd te maken krijgen met hogere rentes", aldus Kruidvat. Bij het doorlopend krediet van Kruidvat blijft de rente voor de eerste twaalf maanden gelijk. Deze rente moet alleen worden betaald over het opgenomen bedrag, daarnaast is het mogelijk tussentijds boetevrij af te lossen. Echter schort het volgens enkele financiële adviseurs, welke op Assurantie Magazine actief zijn (Amweb.nl), aan protectie van de klant.

Kruidvat brengt haar leningen onder bij de financiële instelling Santander. De toetsing en registratie van het doorlopend krediet vindt plaats bij BKR.

Gepubliceerd op 11 juli 2011 om 14:48 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren