Doorlopend krediet

Het doorlopend krediet, voor velen het meest bekende krediet. Doorlopende kredieten kennen doorgaans een hogere vanaf rente voor het krediet en het vergelijken van doorlopende kredieten loont enorm.

Een doorlopend krediet is een ideale manier om af en toe rood te staan. De vanaf rente is wat hoger bij een doorlopend krediet (in vergelijking met sommige andere kredietvormen) maar het gaat vooral om het gemak. U moet hierbij denken aan een rente vanaf ongeveer 5% bij uw eigen bank c.q. uw huisbank.

Het doorlopend krediet is niet kopen op afbetaling. Dit is namelijk veel duurder, kijk hier dan ook voor uit. Postorder bedrijven verdienen veel geld aan rentevergoedingen die in de tientallen procenten lopen. Het kopen op afbetaling heet ook anders, namelijk een afbetalingskrediet.

Een doodlopend krediet is een term die doelt op het feit dat mensen met een doorlopend krediet hiervan vaak blijven opnemen. Deze manier van lenen gebeurt vaak bij de eigen bank en heeft vaak beperkingen die u zelf aangeeft voor het aangaan van de verplichtingen. Het maximale doorlopend krediet bedrag geeft u zelf aan, dit is meestal vanaf 2500 euro doorlopend krediet tot maximaal 75.000 euro doorlopend krediet.

Uiteraard kan uw eigen bank verschillende bedragen en rentetarieven berekenen. Maar onthou dat, naast een tweede hypotheek, het doorlopend krediet een goedkope lening kan zijn.

Tip: bekijk de on-line aangeboden rentes, vraag offertes op en leg deze voor aan uw eigen bank. Als het aanbod redelijk is, kan uw eigen bank hier vaak in mee.

Een goedkoop doorlopend krediet kunt u dus vaak online vinden maar soms beter bij uw bank afsluiten. Het vergelijken van doorlopende kredieten loont enorm. Ook de voorwaarden ter aflossing en uiteraard het rentepercentage zijn erg belangrijk.

Let op: veel bedrijven zullen ook deze vorm van geld lenen toetsen bij het BKR te Tiel, heeft u een eigen huis dan kan een hypothecaire lening vele malen interessanter zijn.

Voor- en nadelen doorlopend krediet

Pluspunten
  • Zonder boete mag u extra aflossen op uw doorlopend krediet.
  • Looptijd te verkorten door extra tussentijdse aflossingen.
  • Vaak concurrerende tarieven daar een doorlopend krediet een populair product is.
Minpunten
  • Rente vaak wat hoger dan bij een persoonlijke lening.
  • Duurder dan een hypothecaire lening.

Doorlopend krediet vergelijken

Vergelijk doorlopend krediet met