Amerikanen betalen autolening sneller terug

Het onderzoeksbureau Equifax meldt in een maandelijks rapport dat Amerikanen met een autolening hun schulden eerder afbetalen dan een jaar geleden. In totaal daalde het aantal Amerikanen met een betalingsachterstand met 35% ten opzichte van 2011.

Onderzoek: Amerikanen lossen autolening vaker tijdig af
Onderzoek: Amerikanen lossen autolening vaker tijdig af

Onderzoek door Equifax heeft uitgewezen dat Amerikanen met een autolening hun schulden eerder terugbetalen dan een jaar geleden. Het aantal mensen met een autolening die niet binnen de betalingstermijn konden voldoen lag in juli 35% lager dan in 2011. Door de aangepaste normen voor kredietverstrekking zouden mensen eerder in staat zijn hun lening terug te betalen. Volgens het bureau zouden ook de betalingsachterstanden binnen de hypotheeksector zijn gedaald.

Financiële instellingen in Amerika werken met zogeheten ‘credit scores’ om de kredietwaardigheid van de aanvrager van de lening te bepalen. Deze score varieert tussen 300 en 850 en is inherent aan de economische situatie binnen het land. Daarnaast is de wijze waarop dit exact berekend wordt niet publiek.

In Nederland wordt de methode van het Bureau Krediet Registratie (BKR) gebruikt om de kredietwaardigheid van de aanvrager te toetsen. Eerder dit jaar meldde het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) nog dat het aantal mensen met een betalingsachterstand in Nederland opnieuw is toegenomen.

Gepubliceerd op 20 september 2012 om 8:33 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren