Meer Belgen moeite met terugbetalen lening

Steeds meer Belgen lijken moeite te hebben met het tijdig terugbetalen van hun lening. Ook de totale belastingsachterstand bereikte een nieuw record in het land. Dat blijkt uit cijfers van de Centrale voor Kredieten aan Particulieren van de Nationale Bank (NBB).

Meer Belgen met betalingsachterstand
Meer Belgen met betalingsachterstand

In april zijn er opnieuw meer Belgen bijgekomen die problemen hebben met het tijdig terugbetalen van hun lening. Daarnaast hadden 335.373 Belgen een betalingsachterstand op een of meer kredieten, dat is in totaal 4 procent meer dan in april vorig jaar. Het aantal achterstallige leningen en leenbedragen zitten, na een korte daling midden vorig jaar, opnieuw in een stijgende lijn.

De totale betalingsachterstand bereikte een nieuw record: ruim 2,84 miljard euro. Daarbij ligt het gemiddelde leenbedrag op 5.784 euro. In totaal waren er in april ruim 11,42 miljoen uitstaande kredieten in Belgiƫ, verspreid over 6,23 miljoen particulieren. Daarvan was bijna 8,66 miljoen consumptief krediet en circa 2,77 miljoen hypothecaire lening. Na eerdere dalingen in de maanden hiervoor lijken de betalingsachterstanden bij onze zuiderburen opnieuw een stijgende lijn te hebben.

Gepubliceerd op 15 mei 2013 om 11:04 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren