Prijs en kwaliteit belangrijkst bij keuze voor lening

Onderzoek naar consumptieve kredieten door Moneyview Research heeft uitgewezen dat prijs en kwaliteit belangrijke factoren zijn in de zoektocht naar een geschikte lening. Voor de laagste rente kan men het beste naar kleine financiële instellingen gaan, voor flexibiliteit naar de grootbanken.

Onderzoek door Moneyview naar rente en voorwaarden consumptief krediet
Onderzoek door Moneyview naar rente en voorwaarden consumptief krediet

Jaarlijks voert Moneyview Research een onderzoek uit naar consumptieve kredieten. Ook dit jaar blijkt dat prijs en kwaliteit het belangrijkst zijn bij de keuze voor een lening. Moneyview vergelijkt in een special item verschillende doorlopende kredieten en persoonlijke leningen op bepaalde criteria. Beide vormen van consumptief krediet worden vergeleken op de laagste rente (prijs), maar ook op voorwaarden (flexibiliteit).

Op het gebied van persoonlijke leningen krijgen Freo en OHRA een 5-sterrenrating op prijs. Zij bieden de scherpste rentes. Gekeken naar flexibiliteit (voorwaarden) krijgen de persoonlijke leningen van ABN AMRO Bank en Rabobank de hoogste rating. Er worden bij beide banken geen kosten gerekend voor vervroegd aflossen en er is sprake van een standaard overlijdensrisicoverzekering.

Ook bij de doorlopende kredieten krijgen Freo en OHRA de hoogste rating op prijsniveau. Daarnaast krijgen ook MoneYou en Ribank Direct een 5-sterrenrating vanwege hun lage rentes bij doorlopende kredieten.  ABN AMRO en Rabobank scoren opnieuw het hoogst op het gebied van flexibiliteit. Beide banken bieden de mogelijkheid om het doorlopende krediet te beheren via internetbankieren en er is wederom sprake van een standaard overlijdensrisicoverzekering.

Voor de laagste rente kan men dus het beste naar kleine financiële instellingen, voor de meeste flexibiliteit (voorwaarden) beter naar grootbanken. Vrij opmerkelijk, als men kijkt dat Freo een dochter is van Rabobank en MoneYou van ABN AMRO.

Gepubliceerd op 16 april 2013 om 10:08 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren