Ambtenarenlening: Recente verhoging rentes leningen niet nodig

In een eerder deze maand gepubliceerd persbericht laat woordvoerder Richard Jagers van de ambtenarenlening weten dat rentes voor leningen onnodig zijn gestegen: 'Voor deze verhoging wordt de kredietcrisis als rookgordijn gehangen. Die kredietcrisis is voor deze verhoging echter een drogreden.'

De ambtenarenlening is een speciale lening voor ambtenaren die met dit persbericht handig inspeelt op de recent gestegen rentes voor leningen. Bij veel banken wordt inderdaad de kredietcrisis als een reden aangevoerd om de hogere rentes voor leningen te verantwoorden. Dit terwijl de banken vaak zelf goedkoper kunnen lenen dan voorheen, van elkaar of van de Europese Centrale Bank.

Jagers roept verder de consument op altijd diverse offertes aan te vragen bij de diverse kredietverstrekkers of bemiddelaars. De ambtenarenlening zelf bemiddelt speciaal voor ambtenaren en semi-ambtenaren, door een gunstiger risicoprofiel kan er een lagere rente worden aangeboden.

De lening voor ambtenaren bleek al eerder een succes, zo schreeft Lening & Geld Lenen vorige jaar al diverse malen over deze nieuwe leningvorm.

Gepubliceerd op 23 januari 2009 om 1:00 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren