Ambtenarenlening werkt aan opmars

De ambtenarenlening, tot een jaar geleden nog een onbekend begrip maar tegenwoordig een steeds populairdere vorm van geld lenen voor ambtenaren.

Terwijl er vroeger slechts enkele vormen bestonden van kredieten, voor de aanschaf van een huis of wellicht een auto, is het landschap van kredieten de afgelopen jaren enorm gewijzigd. Veelal door verstrekkers die om commerciele redenen hun leningen een meer aansprekende naam gaven. Hierbij is vooral de ambtenarenlening, ook gepromoot als ambtenaren lening of krediet, de laatste tijd aan een opmars bezig.

Bezoekers van de on-line Telegraaf en andere sites kunnen er haast niet omheen, de ambtenarenlening wordt veelvuldig aangeprijsd als een lening voor (semi-)ambtenaren. Ook deze site (www.lening-geld-lenen.nl) ontvangt maandelijks honderden bezoekers die opzoek zijn naar informatie over een ambtenarenlening.

Zelf stelt de site van ambtenarenlening dat uit onderzoek blijkt dat de betalingsmentaliteit van ambtenaren beter is en daardoor banken dit kunnen vertalen in een beter tarief. Duidelijk is dat de ambtenarenlening niet zelf een vorm van krediet is maar eerder een manier om de doelgroep, ambtenaren, aan te spreken.

Veel banken kennen echter de baan van de aanvrager al. Ook bij de aanvraag van een lening bij een bank die u nog niet kent zal uw huidige baan van belang zijn alsmede de historie van eventuele eerdere werkgevers bij een offerte voor een lening.

Ook advocaten, notarissen en artse staan bekend om hun goede betaalgedrag. Vreemd genoeg is er nog geen advocatenlening, notarissenlening of artsenlening opgedoken.

Naar het succes en achtergronden van de populaire ambtenarenlening die Bridge Finance BV verstrekt blijft het gissen, ondanks herhaaldelijke verzoeken kreeg onze redactie geen contact met deze organisatie.

Gepubliceerd op 21 september 2008 om 2:00 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren