Oversluiten leningen vaak goedkoper

In veel gevallen is het oversluiten van meerdere leningen goedkoper. Leningen samenvoegen kan een stuk voordeliger zijn doordat je bij een hoger leenbedrag een lagere rente krijgt.

Leningen oversluiten en samenvoegen tot één lening vaak goedkoper
Leningen oversluiten en samenvoegen tot één lening vaak goedkoper

Op de website van Independer worden verschillende voordelen gegeven voor het oversluiten van verschillende leningen. Tijd om deze voordelen eens op een rijtje te zetten en te bekijken hoe men voordeliger uit kan zijn. In veel gevallen is het zo dat hoe hoger het leenbedrag, hoe lager de rente. Meerdere leningen met kleinere leenbedragen zijn wat dat betreft dus minder voordelig. Door het oversluiten van deze leningen profiteer je dus van een hoger rentevoordeel. Wellicht is één lening ook overzichtelijker voor jezelf?

Het is niet zo dat je alleen kunt besparen wanneer je meerdere leningen oversluit en samenvoegt naar één lening. Ook wanneer je al één lening hebt lopen is het verstandig te kijken of je nog steeds de laagste rente hebt. Op Lening & Geld Lenen kun je eenvoudig de verschillende rentetarieven bekijken.

Geld lenen via een creditcard of postorderbedrijf valt ook onder de mogelijkheden. Echter betaal je bij deze geldverstrekkers een hoge rente. In dat geval is het vaak voordeliger te kijken naar een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Bekijk wel even of de huidige lening boetevrij afgelost mag worden. Anders is het oversluiten van een lening niet zo aantrekkelijk.

Gepubliceerd op 16 januari 2014 om 11:49 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren