Flink meer microkredieten in 2010

Startende ondernemers welke bij hun bank geen lening kunnen krijgen moeten ook in 2010 weer geholpen worden met microkredieten. Vorig jaar bleek de proef met microkredieten, kleine leningen voor ondernemers, een succes.

Startende ondernemers kunnen aan de slag met een microkrediet.
Startende ondernemers kunnen aan de slag met een microkrediet.

Op de valreep van 2009 liet staatssecretaris Heemskerk weten dat de proef met microkredieten voor startende ondernemers zal worden uitgebreid. Microkredieten zijn relatief kleine leningen welke worden verstrekt aan ondernemers welke zonder succes al bij een bank zijn langsgeweest met hun plannen. Het te lenen bedrag mag maximaal 35.000 euro bedragen en naast de lening krijgen ondernemers ook een coach. Ook werklozen kunnen gebruik maken van het microkrediet.

In december 2009 werd het 500e microkrediet verstrekt via Qredits. Qredits is een stichting stichting welke is opgericht door de ABN AMRO Bank, Fortis Bank, Rabobank en ING in samenwerking met het Fonds Werken aan Wonen en twee ministeries.

De microkredieten moeten in totaal zo'n 10.000 ondernemers kunnen helpen een start te maken, zo laat consultancybureau McKinsey weten.

Gepubliceerd op 4 januari 2010 om 12:54 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren