Independer: persoonlijke lening kent toenemende marges

Uit een vergelijking tussen gehanteerde laagste rentes voor een persoonlijke lening en het 1-maands Euribortarief blijken de marges flink te zijn toegenomen.

Marges op leningen zijn flink toegenomen.
Marges op leningen zijn flink toegenomen.

Independer heeft onderzoek gedaan naar de marges op een persoonlijke lening en de laagste rente vergeleken met het 1-maands Euribortarief. Voor dit Euribortarief kunnen 57 banken in Europa onderling geld lenen bij elkaar om vervolgens weer te verstrekken in de vorm van bijvoorbeeld een consumptief krediet of hypothecaire lening aan consumenten.

Het onderzoek laat zien dat de marges in het afgeopen jaar zijn toegenomen van 1 naar 5%, een toename van 400%. Door het wegvallen van de DSB Bank als prijsvechter zijn extreem lage rentes voor een consumptief krediet dan ook verleden tijd.

Verder laat Independer weten dat consumenten welke al een lening hebben of een lening zoeken, er goed aan doen om te vergelijken. Zo laten ze weten dat voor een doorlopend krediet van 10.000 euro bij Santander slechts 6,8% betaald dient te worden en bij een Fortis Bank of Rabobank minimaal 8,5%. Bij een persoonlijke lening van 10.000 euro is Directa de goedkoopste met 6,9%.

Gepubliceerd op 29 januari 2010 om 13:59 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren