Geld lenen in 2009 werd niet goedkoper

Uit onderzoek van Geld.nl blijkt dat de spaarrente daalde maar de rente voor geld lenen niet, er waren zelfs enkele aanbieders die de rente hebben verhoogd.

Geld lenen werd in 2009 niet goedkoper
Geld lenen werd in 2009 niet goedkoper

Het onderzoek, gedaan door de Geld.nl, laat zien dat sparen in 2009 niet aantrekkelijker is geworden. Vaak werden spaarrentes verlaagd en was de markt voor spaarders volop in beweging, maar consumenten op zoek naar een lening konden hier niet van profiteren.

De rente voor een doorlopend krediet van 10.000 euro kende in 2009 een gemiddelde van circa 8,5%, iets minder dan de helft van alle onderzochte aanbieders hebben de rente voor een doorlopend krediet niet verhoogd noch verlaagd. Een enkeling heeft de rente verhoogd, zoals de HDV Bank. De Rabobank, Fortis bank en bijvoorbeeld de SNS Bank hebben de rente wel verlaagd.

Het goedkoopste doorlopend krediet is momenteel te vinden bij MoneYou welke op de site spreekt over een vanafrente van 6,8%, hetzelfde percentage vinden we terug bij Directa en op de voet gevolgd door ABN Amro met 6,9%. Als we de redactrice van Geld.nl moeten geloven is de kans klein dat er binnenkort nog renteverlagingen komen en is dit te wijten aan het wegvallen van de DSB Bank eerder dit jaar.

Gepubliceerd op 22 december 2009 om 12:52 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren