Lenen bij huisbanken duurder, maar betere service

Onderzoek van financieel platform Independer toont aan dat de zogenaamde huisbanken een betere service bieden maar vaak ook een hogere rente. Vooral Rabobank, ING Bank en ABN AMRO gooien hoge ogen op het gebied van klanttevredenheid.

Klanten bij huisbank tevreden, maar wel duurder uit voor lening.
Klanten bij huisbank tevreden, maar wel duurder uit voor lening.

Het onderzoek heeft gekeken naar de rente welke wordt gevraagd voor een doorlopend krediet en heeft ook de factor kwaliteit onderzocht middels een klanttevredenheidsonderzoek. Normalerwijs kan een consument dit zelf vergelijken op fora als Tros Radar of sites welke ervaringen verzamelen rondom financiƫle producten.

Een huisbank is de bank waar de consument ook zijn of haar betaalrekening heeft, door het wegvallen van diverse kredietverstrekkers als de DSB Bank komen consumenten steeds vaker uit bij de huisbank voor het aangaan van een doorlopend krediet of persoonlijke lening.

De beste kredietverstrekkers zijn:

- Ohra - 7,6
- Rabobank - 7,6
- ING Bank - 7,4
- Freo - 7,4
- ABN AMRO bank - 7,2

In vergelijking met ervaringen over kredietverstrekkers welke wel direct inzichtelijk zijn op bijvoorbeeld Start 1-2 komt deze top 5 aardig overeen, enkel een A1B krediet en Geldshop.nl scoorden hier nog in de top 10. In het onderzoek is ook de rente vergeleken welke zoals altijd grote verschillen laat zien.

Als we kijken naar de laagste rente welke we op Lening & Geld lenen iedere week inventariseren zien we een soortgelijk beeld als in het onderzoek: Freo, Directa en MoneYou, Geldshop en de ABN AMRO bieden scherpe tarieven aan voor een doorlopend krediet.

Gepubliceerd op 25 juni 2011 om 15:55 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren