Zorginstelling verstrekt renteloze lening van half miljoen

Zorginstelling Aveleijn heeft haar bestuurder John Praet een renteloze lening verstrekt van meer dan een half miljoen euro. Naast het feit dat hij geen rente hoeft te betalen over de lening, hoeft hij ook pas in 2013 te beginnen met de aflossing van deze renteloze lening.

De Socialistische Partij (SP) heeft na bestudering van het jaarverslag 2008 van de instelling aan de bel getrokken over deze zeer bijzondere bonus. Praet kreeg naast deze renteloze lening ook nog een bonus voor goed presteren van 13.000 euro bovenop zijn al royale salaris van 200.000 euro. Naast deze bonusses had hij ook nog een auto tot zijn beschikking met een cataloguswaarde van 70.000 euro.

De renteloze lening welke Praet ontving was bedoeld voor de aanschaf van een woning. Kamerlid Leijten zei hierover: „Dit is te gek voor woorden. Een zorginstelling moet zorg verstrekken en het geld niet uitgeven aan een hypothecaire lening. Voor een hypotheek ga je naar een bank”. De SP zal vragen gaan stellen aan Staatssecretaris Bussemaker van Volksgezondheid.

In een persverklaring laat de zorginstelling weten dat de renteloze lening een beloning was voor het goede functioneren. Door alle bonussen zal Preat de komende jaren bij de zorginstelling blijven werken, zo is uit de persverklaring op te maken. Ondertussen is er over deze bijzondere vorm van belonen een hoop commotie ontstaan, diverse regionale en nationale media berichten uitvoerig over de gehele zaak.

Gepubliceerd op 24 september 2009 om 18:33 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren