België: Maximale rente voor lening op afbetaling lager

In België zijn de maximale rentes voor leningen op afbetaling gezakt met 1% voor leningen vanaf 5000 euro. Dit komt door een wijziging in de wet voor het consumentenkrediet.

Maximale rentes in België gecorrigeerd.
Maximale rentes in België gecorrigeerd.

De in België gereguleerde maximale rentes voor een persoonlijke lening, doorlopend krediet of andere vorm van consumptief krediet worden iedere zes maanden opnieuw bekeken.

Zo is nu de maximale rente voor een lening op afbetaling vanaf juni gezakt met een hele procent voor bedragen van 5000 euro. Lenen is dan nog steeds erg duur, want de maximale rente welke gevraagd mag worden bedraagt nog altijd 11,5 procent.

Zodra de zogenaamde referentie rentes 0,75 procent gezakt zijn ten opzichte van de rentes van zes maanden vooraf, zal de maximale rente worden aangepast. De maximale rente voor leasing is ook aangepast en bijgesteld naar 9,5 procent. Alle anderen leningvormen zijn ongemoeid gelaten, doordat de rente verschillen niet de 0,75 procent overstegen.

In Nederland is de laatste tijd de rente ook flink aan het schommelen, de overzichten welke Lening & Geld lenen wekelijk opstelt laat aanzienlijke schommelingen zien waarbij Freo, Santander, MoneYou en Geldshop elkaar afwisselen als goedkoopste aanbieder. Gemiddeld ligt de rente voor een persoonlijke lening nu tussen de 8,20 en 8,25 procent, voor een doorlopend krediet exact op 7,52%. Overzichten van deze grafieken zijn terug te vinden op voorpagina van onze portal.

Gepubliceerd op 28 april 2010 om 16:46 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren