Ambtenarenlening blijft bijzonder in trek

Kredietcrisis of niet, de Ambtenarenlening blijft sinds de introductie in 2007 aan populariteit winnen. De Ambtenarenlening is een speciale lening voor (semi-) ambtenaren waarbij banken tegen een gunstiger tarief geld uitlenen door het betere betalingsmoraal van ambtenaren.

“De Ambtenarenlening is echt een groot succes dat zelfs onze verwachtingen overtrof, ambtenaren blijken graag gebruik te willen maken van een zo laag mogelijke rente op een doorlopend krediet” aldus Richard Jägers van Bridge Finance, welke de Ambtenarenlening vorig jaar introduceerde in Nederland.

Veel andere kredietaanbieders proberen op het succes mee te liften en adverteren op internet rond het zoekwoord “Ambtenarenlening”, Bridge Finance lijkt zich hier nog geen zorgen over te maken: “Wij zien dit als een compliment en een stukje erkenning voor de Ambtenarenlening. Er zijn voor zover wij weten geen andere bedrijven die een Ambtenarenlening voeren. Het is ook geen algemene leenvorm zoals een doorlopend krediet of persoonlijke lening. Ambtenarenlening hebben wij bedacht en is een handelsnaam van ons.”

Ook de site Lening & Geld Lenen (www.lening-geld-lenen.nl) laat desgevraagd via hun woordvoerder weten een flinke stijging in het aantal bezoekers waar te nemen, alsmede een toenemende interesse in de Ambtenarenlening. “Kredietcrisis of niet, mensen blijven onverminderd op zoek naar de voor hun meest interessante lening. Ambtenaren zijn duidelijk op zoek naar een lening speciaal voor ambtenaren in de hoop op gunstigere voorwaarden” aldus de woordvoerder.

Het succes van de Ambtenarenlening lijkt zijn oorsprong te vinden in het feit dat banken liever aan een ambtenaar of semi-ambtenaar geld uitlenen wegens hun goede betaalgedrag. De Nederlandse ambtenaar profiteert hierdoor van gunstigere voorwaarden als bijvoorbeeld een lagere rente.

Net als andere consumenten in Nederland, leent ook een percentage van de ambtenaren geld en deze doelgroep lijkt zich dan ook aangesproken te voelen door dit speciaal ontwikkelde financiële product. De bedenkers van de Ambtenarenlening stellen zelfs dat banken het laagst mogelijke tarief aan ambtenaren berekenen, betalingsachterstanden zouden er nauwelijks zijn.

Naast ambtenaren kunnen ook semi-ambtenaren van de gunstige voorwaarden gebruik maken, onder deze doelgroep vallen medewerkers in de zorg, in het onderwijs en de mensen die werken bij voormalige overheidsbedrijven.

Gepubliceerd op 17 november 2008 om 11:51 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren