Lening niet goedkoper door lage rente

Ook al is de rente dit jaar fors gedaald, toch merkt de consument hier weinig van. Mensen die een lening afsluiten voor een dure aankoop of investering, zoals een nieuwe auto, meubels of een verbouwing merken hier weinig van.

Leningen niet goedkoper
Leningen niet goedkoper

Volgens de vergelijkingssite Geld.nl kunnen banken tot wel vijf keer goedkoper geld lenen aan de consument dan twee jaar geleden, maar toch geven zij dit voordeel niet door aan de klant.

Geen concurrentie
De reden dat banken dit niet doen is, omdat ze weinig last hebben van concurrentie. Tachtig procent van alle consumentenkredieten wordt verstrekt door de Rabobank, ABN Amro, ING of door kredietmaatschappijen die weer een onderdeel van de banken zijn. De banken zijn voorlopig niet van plan om goedkopere leningen aan te bieden, omdat zij ook weer te maken hebben met strengere kapitaaleisen. Daarnaast lopen ze hogere risico’s door de crisis.

Online goedkoper geld lenen
Consumenten kunnen wel online goedkoper geld lenen bij kredietaanbieders. Soms kan het lonen om niet meer direct naar uw eigen bank te gaan voor een lening, maar eerst een rond te kijken tussen de kleinere aanbieders. Het afsluiten van een lening online heeft u vaak binnen een aantal minuten gedaan. Als de voorwaarden van de online aanbieder redelijk zijn, dan kunt u hiermee al snel honderden euro’s per jaar aan rente besparen.

Als u online leningen gaat afsluiten, dan is het wel een advies om even een aantal aandachtspunten bij de hand te hebben. Veel online aanbieders zijn niet altijd betrouwbaar en stellen onmogelijke voorwaarden. Voor meer informatie hierover zie dit artikel op onze website.

Gepubliceerd op 2 mei 2014 om 14:34 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren