Geld lenen sites onder vuur van Consumentenbond

De Consumentenbond is het beu dat diverse sites over geld lenen lukraak het logo van de Consumentenbond gebruiken en citeren uit de Consumentengids. Een consument kan zo het idee krijgen dat de Consumentenbond leningen verstrekt of gelieerd is aan de betreffende geld lenen sites.

In totaal zijn er vier sites waar de Consumentenbond voor waarschuwt, maar er zijn er mogelijk meer. Het merkenbureau van de Consumentenbond is bezig om de sites aan te pakken. Het gaat om sites met klinkende titels als: Makkelijk Lenen, De Laagste Rente, Lening Rentes Actueel en Nu Leningen Vergelijken.

De vier sites waar het omgaat werken als lead-generator, consumenten opzoek naar geld lenen, rentes of leningen komen via een zoekmachine op de sites uit waarna ze vervolgens hun gegevens achterlaten. Deze informatie wordt vervolgens doorverkocht of door de exploitant van de site zelf gebruikt.

Enkele van de sites hebben het logo van de Consumentenbond verwijderd, wat resteert zijn vaak een serie logo's van o.a. de DSB Bank, Fortis Bank of zelfs Postbank welke niet meer bestaat na de fusie met de ING.

Gepubliceerd op 7 augustus 2009 om 11:18 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren