Voordeliger lenen voor MKB in Noord-Brabant

Het midden- en kleinbedrijf in Noord-Brabant kunnen rekenen op steun vanuit de provincie en regionale banken. Er komt 25 miljoen euro beschikbaar voor ondernemers om voordeliger geld te lenen. Het gaat om achtergestelde rentedragende leningen van 100.000 tot 500.000 euro.

Vanaf 1 september j.l. kunnen bedrijven in Noord Brabant bij het MKB Innovatiefonds terecht waaruit leningen worden verstrekt. Doordat het MKB in Noord-Brabant goed is voor flink wat werkgelegenheid wilt de provincie de bedrijven stimuleren om te bedrijven innoveren. Voor veel bedrijven betekent dit geld lenen, iets wat lastig is geworden in de afgelopen periode.

Gezonde bedrijven van 5 tot 200 werknemers kunnen in aanmerking komen voor een rentedragende achtergestelde lening. De leningen lopen maximaal drie jaar en is voor de helft van de looptijd, 1,5 jaar, een aflossingsvrije lening. Naast een bijdrage uit het fonds zullen banken minimaal 50% financieren van lening, waarbij het risico kleiner wordt.

Bedrijven kunnen voor meer informatie zich wenden tot het MKB Innovatiefonds, de verstrekking van de leningen gebeurt door de betrokken regionale banken in Noord-Brabant.

Gepubliceerd op 3 september 2009 om 12:13 uur door de redactie.

Reageren