Site Rabobank beste over lenen

De Rabobank heeft de beste site als het gaat om informatie over een persoonlijke lening, dit blijkt uit onderzoek van WUA!. Door het wegvallen van de DSB Bank is het beeld op internet redelijk veranderd.

In het onderzoek gingen respondenten op het internet zoeken naar informatie over een persoonlijke lening, van 10.000 tot 15.000 euro met een looptijd van ongeveer vijf jaar. De respondenten kwamen uit op 61 sites over lenen wat 284 beoordelingen heeft opgeleverd.

De site van de Rabobank werd het meest gevonden, in totaal door meer dan 60% van alle respondenten, maar naast vindbaarheid scoorde de Rabobank ook goed op het gebied van web reputatie en vertrouwen. Ook ING gooide hoge ogen, goed voor een tweede plaats. ABN Amro, Santander en Independer maken de top vijf compleet.

In vergelijking met vorige onderzoeken door WUA! hebben vooral AFAB en Directa hun on-line zaken beter op orde, stond AFAB in het vorige onderzoek nog op een 13e plaats inmiddels zijn doorgedrongen in de top 10 tezamen met Directa welke van de 11e plaats kwam.

In het onderzoek zijn geen sites opgenomen of beoordeeld welke een informerend karakter hebben, zoals Lening & Geld Lenen. Dit is opvallend omdat juist veel bezoekers aangeven de uitgebreide achtergrondinformatie over banken, intermediairs en de financiële producten op deze site weten te waarderen.

Gepubliceerd op 17 december 2009 om 13:13 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren