Persoonlijke lening

De persoonlijke lening: vaak interessant door de vele concurrentie en lage rentes. Een persoonlijke lening kan zo een manier van relatief goedkoop geld lenen worden.

De persoonlijke lening is vaak een makkelijke manier van lenen en lijkt enigzins op een doorlopend krediet. De persoonlijke lening kan varieren in looptijd en rentepercentage. Vaak leent u tegen iets lagere rentepercentages dan gemiddeld en idem dito voorwaarden. Deze voorwaarden horen in een financiƫle bijsluiter te staan. Geld lenen voor een auto, een lening voor een keuken of zelfs geld lenen voor een vakantie doet men vaak met een persoonlijke lening.

U ontvangt direct het geleende geld en de terugbetaling is duidelijk in termijnen met vaststaande looptijd en rente.

Bij de aanbieders op deze site kunt u geheel vrijblijvend on-line offertes opvragen voor uw persoonlijke lening of direct een lening aanvragen.

Een andere vorm van persoonlijke leningen zijn leningen die u persoonlijk worden verstrekt. Een
onderhandse lening dus.

Een persoonlijke lening of onderhandse lening is ideaal voor kleinere bedragen of bij grote zekerheid van terugbetaling. Daarnaast kan het natuurlijk een vervelende zaak worden als de geld verstrekkers hun geld niet terugzien en u daar toch nog regelmatig contact mee heeft.

Hou hier rekening mee, wat is het u waard? U zal niet de 1e persoon zijn die na een onderhandse lening een hoop vrienden kwijtraakt of familie nog amper ziet na het niet nakomen van de aflossingsafspraken.

Tip: deze persoonlijke lening heeft een rente, bijvoorbeeld voor een echte investering en is eventueel in het kader van diverse Nederlandse wetgeving aftrekbaar. Laat u, zoals altijd, goed en uitgebreid voorlichten alvorens u een persoonlijke lening afsluit.

Voor- en nadelen persoonlijke lening

Pluspunten
  • Vasstaande, vaak lage, rente en een vaststaande looptijd.
  • Weinig renterisico maakt deze vorm van geld lenen goedkoper dan een doorlopend krediet.
  • Gemeengoed, veel concurrentie tussen aanbieders zorgen voor betere condities van de kredietnemer.
Minpunten
  • Duurder dan een hypotheek, een onderpand ontbreekt.
  • Vaststaande rente is laag, maar kan bij bepaalde ontwikkelingen in de markt bovengemiddeld worden.
  • Tussentijds aflossen vaak niet mogelijk of u krijgt hiervoor een boete.

Persoonlijke lening vergelijken

Vergelijk persoonlijke lening met