Geld.nl: Geld lenen goedkoper

Uit een onderzoek van Geld.nl blijkt dat geld lenen goedkoper is geworden. De site onderzocht 15 aanbieders van leningen en bijna de helft heeft het doorlopend krediet goedkoper gemaakt, duurder werd geld lenen in ieder geval nergens.

Freo voor het goedkoopste doorlopend krediet.
Freo voor het goedkoopste doorlopend krediet.


Het onderzoek van Geld nl laat zien dat grootbanken als de Rabobank, ING en de SNS Bank hun rente niet hebben verlaagd, de prijsvechters daarentegen hebben wel de rentes verlaagd voor het doorlopend krediet. De goedkoopste is op dit moment Freo, met een rente van 6,0% voor een  doorlopend krediet van 15.000 euro.

Een woordvoerder van Freo laat weten, dat na het wegvallen van de DSB Bank er weer eerlijke kansen zijn op de markt van consumptief krediet. Andere prijsvechters welke hun rentes hebben verlaagd zijn o.a. Santander en MoneYou.

Momenteel zijn de goedkoopste aanbieders van het doorlopend krediet Freo, MoneyYou en Geldshop. Bij Geldshop wordt echter een rentepercentage genomen welke het gemiddelde is van alle aanbieders welke Geldshop aanbiedt. De persoonlijke lening wordt echter niet goedkoper, rentes bekend bij de redactie van Lening & Geld lenen veranderen nagenoeg niet.

Gepubliceerd op 4 mei 2010 om 13:52 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren