Voorwaarden groene lening flink verbeterd

Wilt u geld lenen voor een groene investering en bent u in het bezit van een eigen huis? Dan kan kan een groene lening bij GreenLoans nu extra interessant zijn, want sinds 15 juni is er de mogelijkheid voor het afsluiten van zo'n groene lening vanaf 5.000 euro. In het verleden was minimale lening 22.000 euro en de maximale looptijd 10 jaar, dat is nu ook verlengd met vijf hele jaren.

Huiseigenaren die voor 15 juni opzoek waren naar een groene lening voor een zonneboiler of bijvoorbeeld zonnepanelen moesten minimaal 22.000 euro lenen met een looptijd van maximaal tien jaar. Een looptijd waarin dergelijke investeringen vaak nog niet renderen. Dankzij GreenLoans, op de markt gebracht door de Fortis Bank, kunnen huiseigenaren nu minder lenen met een langere looptijd.

De lening is vaak goedkoper dan een tweede hypotheek op het huis af te sluiten, want de notaris kost al een flinke som geld als het gaat om bijvoorbeeld een investering van 7.500 euro. Ook de overheidssubsidie helpt mee aan een lagere rente welke aftrekbaar is in box is, aldus de Goeij, manager van GreenLoans.

Verder valt op de website van GreenLoans te lezen dat de lening wordt "gefund" door groene fondsen, ook valt op dat de rente van de lening vaststaat voor de gehele looptijd, er een vast bedrag per maand wordt afgelost met hierbovenop de rente en dat de lening compleet afgelost is aan het einde van de looptijd. Ook mag er bij verkoop van het huis vervroegd en zonder boete worden afgelost.

Momenteel wordt er gesproken van een rente van 6,6% welke inderdaad concurrerend is in vergelijking met de laagste rente bij aanbieders van persoonlijke leningen en doorlopende kredieten in het rente overzicht van Lening & Geld Lenen.

Gepubliceerd op 16 juni 2009 om 20:57 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren