Rente persoonlijke lening in Engeland opvallend laag

Volgens de Engelse vergelijkingssite Moneyfacts zijn de rentes op persoonlijke leningen nog niet eerder zo laag geweest sinds zes jaar geleden. The Derbyshire Building Society spant de kroon met rentes van 5,6%.

Opvallend 'goedkope' persoonlijke leningen in Engeland
Opvallend 'goedkope' persoonlijke leningen in Engeland

In Engeland zijn de tarieven voor persoonlijke leningen in zes jaar tijd nog niet eerder zo laag geweest. Volgens de vergelijkingssite Moneyfacts biedt The Derbyshire Building Society het goedkoopste tarief voor een lening van 7.500 pond. Moneyfacts heeft de tarieven vergeleken van leningen vanaf 7.500 pond en komt tot de conclusie dat de rentetarieven het laagst zijn sinds de kredietcrisis begon. The Derbyshire Building Society biedt persoonlijk leningen aan met rentes van 5,6%.

De maandelijkse aflossing op een lening van 7.500 pond ligt op 143,12 pond, verspreid over 5 jaar. De bank vraagt voor een lening met dezelfde looptijd van 14.900 pond maandelijks 284,34 pond. Toch waarschuwen deskundigen voor deze rentetarieven omdat deze alleen beschikbaar zijn voor klanten met de ‘best credit scores’ (kredietwaardigheid).

In Nederland liggen de rentes voor een persoonlijke lening al gauw een stuk hoger. Voor een lening van 9.500 euro met een looptijd van 5 jaar betaalt men bij Freo 7,2% rente over het leenbedrag. Bij ABN AMRO Bank moet voor eenzelfde lening al 9,5% rente worden betaald. Op Lening & Geld Lenen worden alle actuele rentes voor een persoonlijke lening of doorlopend krediet weergegeven.

Gepubliceerd op 10 oktober 2012 om 11:25 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren