‘Weinig te halen bij wanbetalers’

Deurwaarders sluiten noodgedwongen dossiers van wanbetalers omdat er bij hen niets te halen valt. Dat blijkt uit een steekproef van de Erasmus Universiteit, in opdracht van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Deurwaarders blijken extreem veel moeite te hebben om te schulden te innen.

Ruim de helft van de schulden kan niet worden geïnd
Ruim de helft van de schulden kan niet worden geïnd

Ruim de helft van de schuld kan niet worden geïnd door deurwaarders. Dossiers van wanbetalers worden noodgedwongen gesloten, omdat er bij hen niets te halen valt. Dat blijkt uit een artikel in De Stentor maandag, dat gebaseerd is op een onderzoek van de Erasmus Universiteit.  Deurwaarders blijken extreem veel moeite te hebben bij het innen van schulden. Vaak hebben namelijk andere partijen zoals de Belastingdienst en zorgverzekeraars al beslag gelegd op loon of uitkering.

“Door de crisis belanden steeds meer mensen in financiële problemen”, zegt John Wisseborn, voorzitter van de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders. “Voor ons valt bij een deel van die mensen niets meer te halen, omdat door andere partijen al beslag is gelegd op loon of uitkering.”  Ook het aantal huizenbezitters met een betaalachterstand op hun hypotheek is in de eerste maanden van 2013 toegenomen.

Gepubliceerd op 17 juni 2013 om 12:01 uur door de redactie.

Reageren