Vraag naar consumptief krediet in Mexico stijgt

De Mexicaans financieel toezichthouder CNBV heeft onderzoek gedaan onder 42 financiële instellingen in Mexico en zag daarbij de gezamenlijke kredietportefeuille stijgen met 12,5% ten opzichte van vorig jaar. Deze stijging is vooral te danken aan de toenemende vraag naar consumptief krediet.

Mexicaanse banken verstrekken meer leningen en economonie groeit
Mexicaanse banken verstrekken meer leningen en economonie groeit

Onderzoek door financieel toezichthouder CNBV laat zien dat de gezamenlijke bankportefeuille in Mexico is gestegen met 12,5% ten opzichte van vorig jaar. De economie in Mexico toont veerkracht en groeit dit jaar met bijna 4%. Deze groei is vooral te wijten aan het feit dat de consumentenbestedingen toenemen en er meer consumptief krediet beschikbaar is. De kredietverlening aan consumenten is in het derde kwartaal van dit jaar namelijk gestegen met 5,6% ten opzichte van het vorige kwartaal.

De CNBV onderzocht daarnaast de gemiddelde schuldpercentages onder banken voor creditcards (4,8%),  hypotheken (3,7%) en persoonlijke leningen (5,7%).  De stijgende vraag naar consumptief krediet hangt tevens samen met de stijgende werkgelegenheid in Mexico. Citigroup Inc.’s Mexican verwacht dat de toename van het consumptief krediet dit jaar verder wordt voortgezet tot 2013. De tweede grootste bank van Mexico, ziet de vraag naar consumptieve leningen stijgen en ook de kredietverlening aan particuliere bedrijven.

Gepubliceerd op 6 november 2012 om 11:13 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren