Terugbetalen lening steeds vaker een probleem voor consument

Steeds meer consumenten hebben moeite met terugbetalen van leningen. De BKR Kredietbarometer heeft vandaag cijfers bekend gemaakt welke dit duidelijk laat zien.

Nederlander moeite met afbetalen lening
Nederlander moeite met afbetalen lening

Het instrument, de BKR Kredietbarometer, welke deze maand werd geïntroduceerd door het Bureau Krediet Registratie in Tiel (BKR) laat trends en ontwikkelingen zien in het betalingsgedrag van Nederlanders met een lening. Uit cijfers blijkt dat veel consumenten niet kunnen voldoen aan betalingsafspraken met hun kredietverstrekker.

Afgelopen jaar stabiliseerde het aantal consumenten met betalingsproblemen, na een opmerkelijke groei in de jaren daarvoor. Deze groei is nu weer terug te zien, het percentage Nederlanders dat moeite heeft een lening terug te betalen is gestegen. Eind 2010 had 6,6% van de consumenten moeite aan betalingsafspraken te voldoen. Eind vorige maand was dit percentage verder gestegen tot 7,2%, ruim 655.000.

De stijging komt overigens niet onverwacht volgens directeur Peter van den Bosch van het BKR: ''Er is een aanzienlijke toename in de vraag naar schuldhulpverlening en ook de incassobranche signaleert een forse groei in het aantal wanbetalers, dit zien we nu ook terug in de kredietsector.''

Gepubliceerd op 12 juli 2011 om 15:51 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren