Studenten vinden lenen iets voor noodgevallen

Studenten vinden lenen echt iets voor noodgevallen en doen dit liever bij vrienden of familie (64%). Daarnaast geeft driekwart van de studenten in Nederland aan dat het geld nog voor het einde van de maand op is.

Student leent niet graag
Student leent niet graag

De Rabobank heeft een onderzoek gedaan onder 540 studenten. Uit dit onderzoek blijkt dat studenten niet graag lenen en dit alleen doen in geval van nood. Een vijfde van de studenten geeft aan dat het jammer is wanneer het geld op is, dan maar met wat minder. De helft van de studenten vindt dat ze hun financiën goed bijhouden via bijvoorbeeld mobiel bankieren. Daarnaast gaan studenten erg creatief om met hun budget om maar geen geld te hoeven lenen. Als het budget dan bijna op is, bespaart men vooral op uitgaan/drinken (33%) en op kleding (29%). De helft blijft bij financiële problemen weleens thuis, terwijl hun vrienden iets leuks gaan doen.

Studenten zijn ook niet te beroerd om te werken. Daarbij gaat de voorkeur naar werken op festivals en evenementen. Uit onderzoek van ASA Student onder ruim 600 HBO-en WO-studenten, blijkt dat maar liefst 48% deze bijbaan heel erg leuk vinden. Verder krijgen nieuwe studenten tijdens de introductieweken de workshop 'Slim studeren = geld beheren'. Deze trainingen worden door studenten gegeven en zijn ondersteund door het Nationaal instituut voor budgetvoorlichting (Nibud).

Gepubliceerd op 18 augustus 2011 om 14:09 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren