Student geeft makkelijk geld uit

Uit onderzoek van het bureau TNS NIP in opdracht van de ING bank blijkt dat ruim één op de vijf student te veel geld uit geeft. Ondanks deze constatering vinden studenten dat zij goed met geld kunnen omgaan.

Studenten doen niet moeilijk over lenen
Studenten doen niet moeilijk over lenen

Ruim één op de vijf studenten geeft te veel geld uit. Ook vinden zij dat lenen voor een vakantie gewoon moet kunnen. Dit blijkt uit recent onderzoek door de ING, dat donderdag op het hoofdkantoor in Amsterdam in ontvangst werd genomen door prinses Máxima.

Studenten in Amsterdam realiseren zich bovengemiddeld dat zij een gat in de hand hebben. Hoewel in Amsterdam het geld over de balk wordt gesmeten, doen studiegenoten in Rotterdam het wat rustiger aan. Dit komt mede doordat zij met 540 euro per maand het meeste bijverdienen van alle studenten in Nederland. Saillant detail is dat één op de vijf studenten aangeeft makkelijk geld uit te geven, doch beweren zij hun financiële zaken op orde te hebben. Zij geven zichzelf namelijk het cijfer 8 wanneer het gaat om geld uitgeven. Hun eigen financiële situatie beoordelen zij met een 7.

De helft van de studenten verwacht uiteindelijk met een studieschuld van gemiddeld 15.000 euro te worden geconfronteerd. Vaak zit vier op de tien studenten tijdens hun studie tijdelijk krap bij kas en moeten zij wel eens een avondje stappen overslaan. Daarnaast heeft 4% van de studenten in het afgelopen jaar wel eens een maaltijd overgeslagen wegens geldgebrek. Het komt namelijk bij ongeveer één op de vijf studenten voor dat de afgelopen twaalf maanden de kar in de supermarkt niet afgerekend kon worden.

Gepubliceerd op 2 september 2011 om 15:45 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren