Starterslening beschikbaar in Zwolle

De gemeente Zwolle gaat vanaf april dit jaar weer budget beschikbaar stellen voor de startersleningen.

Zwolle biedt vanaf april weer startersleningen.
Zwolle biedt vanaf april weer startersleningen.

Met deze startersleningen wil de gemeente Zwolle starters op de woningmarkt een eerlijke kans geven. Voor een bedrag van maximaal 30.000 euro kunnen de starters een lening afsluiten tegen extreem lage rente, waardoor het voor hen financieel aantrekkelijker wordt om toch een eigen woning te kopen.

Door hoge prijzen en dalende koopkracht is het voor starters lastig om een woning te kopen. De gemeente probeert starters die een woning van maximaal 181.000 euro, inclusief bijkomende kosten zoals notariskosten, willen kopen een duwtje in de goede richting te geven. Hierdoor worden meer woningen bereikbaar voor mensen die hun eerste woning willen kopen. Dit bevordert ook de doorstroming op de woningmarkt. Starters verkopen hun woning en gaan in een duurder segment kopen. “Op deze wijze snijdt het mes van de starterslening dus aan twee kanten”, vindt wethouder Erik Dannenberg.

De gemeente Zwolle heeft voor dit project 1 miljoen euro uitgetrokken en de provincie Overijssel springt bij door van elke verstrekte lening de helft voor haar rekening te nemen.

Gepubliceerd op 2 maart 2011 om 9:29 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren