Speciale lening voor starters in Wijchen

Starters die in het Nederlandse Wijchen een financiering wensen af te sluiten voor het aankopen van een woning en op een 'nee' stuiten bij de bank kunnen een extra financiële inbreng realiseren door middel van een speciale starterslening.

Gemeente Wijchen biedt special starterslening voor starters
Gemeente Wijchen biedt special starterslening voor starters

De speciale starterslening die door de gemeente Wijchen in het leven zal worden geroepen richt zich uitsluitend op jongeren tot aan de leeftijd van 35 jaar. De nieuwe kredietvorm is bedoeld om het voor starters eenvoudiger mogelijk te maken om een woning aan te kopen. De gemeente heeft vastgesteld dat dat nu vaak een probleem is en wil daar een constructieve oplossing voor aanbieden.

Kredietbedrag tot 36.500 euro
Voor alle duidelijkheid, het gaat hier dus niet om een hypothecaire lening, maar om een krediet die het voor jongeren eenvoudiger mogelijk moet maken om de financiële eigen inbreng te realiseren. Het kredietbedrag dat kan worden afgesloten moet dan ook minimaal 3.000 euro bedragen. Het plafond van de lening is terug te vinden op 36.500 euro. Wie het krediet afsluit dient er rekening mee te houden dat deze binnen een periode van 30 jaar moet worden terugbetaald.

Beperkte woningprijs
Een andere belangrijke voorwaarde gaat schuil in de woningprijs. Omdat de starterslening van de gemeente specifiek is bedoeld voor een zogenaamde starterswoning mag de aankoopprijs niet meer bedragen dan 236.000 euro.

De gemeente maakt zich sterk dat deze extra financiering voor jongeren een directe meerwaarde met zich mee zal brengen voor de lokale woningmarkt. Jonge mensen zullen terug worden aangespoord om zelf een huis te kopen waardoor er terug meer huurwoningen beschikbaar zullen komen en verouderde gebouwen kunnen worden opgeknapt.

Gepubliceerd op 9 juni 2015 om 12:28 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren