Speciale autolening mag Nano niet helpen

De verkoop van 's werelds goedkoopste auto, de Nano, is gekelderd. Vorige maand werd 85 procent minder verkocht dan een jaar geleden. Zelfs een speciale autolening kan de Nano niet redden.

Speciale autolening mag Nano niet helpen
Speciale autolening mag Nano niet helpen

In India werden er in November iets meer dan 500 van verkocht. 's Werelds goedkoopste auto, de Nano, lijkt niet het succes te zijn wat er van verwacht werd.

De auto is een ontwerp van het Indiase concert Tata en kost 2000 euro. Deze werd anderhalf jaar geleden gelanceerd als dé betaalbare auto voor de Indiërs. Het is niet zo dat de hele automarkt in India op zijn gat ligt, er is wel degelijk veel vraag naar auto's en 40 miljoen Indiërs zijn al in het bezit van een auto.

De vraag naar auto's is er wel. De automarkt in India groeit snel en 40 miljoen Indiërs hebben al een auto. Voor de meeste merken zijn er lange wachtlijsten. De grootste concurrent van de Nano, de Suzuki Alto, is twee keer zo duur, maar verkoopt stukken beter. Vorige maand werden er daarvan 33.000 verkocht. De Nano kampt met veel technische problemen en lijkt daardoor erg onaantrekkelijk.

Tata probeert potentiële kopers voor de Nano te interesseren door een zogenaamde 'geluksgarantie' aan te bieden. Tevens is het zo dat potentiële kopers binnen 48 uur een lening kunnen krijgen voor 90 procent van het aankoopbedrag van de auto.

Gepubliceerd op 1 januari 2011 om 12:13 uur door de redactie.

Reageren