Oplichting met leningen goed voor 20 maanden cel

Een rechtbank in België heeft een 58-jarige vrouw veroordeeld tot 20 maanden cel voor de oplichting met leningen. De vrouw leende meer dan 135.000 euro bij kennissen zonder terug te betalen.

Oplichting met leningen bestraft met gevangenisstraf.
Oplichting met leningen bestraft met gevangenisstraf.

De 58-jarige vrouw uit Brussel klopte letterlijk en figuurlijk bij de buren aan voor een lening. Dit had ze al eerder gedaan en toen betaalde ze de lening wel terug, maar bij de tweede keer ging ze een lening aan bij de buren voor meer dan 115.000 euro. Ze zou met de lening gaan beleggen maar in werkelijkheid ging ze haar schulden aflossen.

Ondanks dat de vrouw met haar man in de schuldsanering zit, zal het geleende bedrag toch terug moeten worden betaald. Ook een andere kennis hebben ze benadeeld met hetzelfde beleggingsverhaal, hier kregen ze een lening van bijna 20.000 euro.

De slachtoffers hadden nooit iets van de beloofde beleggingsrendementenontvangen en ook geen enkele aflossing van de leningen. De man van de veroordeelde is overigens vrijgesproken omdat hij niet zou weten wat zijn echtgenote exact deed met het geld.

Gepubliceerd op 20 maart 2010 om 11:08 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren