Opgepast voor Ookgeldlenen.nl, Kredietjeaanvragen.nl en Geldlenenkanhier.nl

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) waarschuwt consumenten voor de leningaanbieders Ookgeldlenen.nl, Kredietjeaanvragen.nl en Geldlenenkanhier.nl. De financieel waakhond heeft vastgesteld dat deze aanbieders geen AFM-vergunning hebben en hoge kosten in rekening brengen bij het afsluiten van een lening.

De AFM waarschuwt consumenten voor illegale leningaanbieders
De AFM waarschuwt consumenten voor illegale leningaanbieders

Consumenten worden door de AFM gewaarschuwd voor de illegale leningaanbieders Ookgeldlenen.nl, Kredietjeaanvragen.nl en Geldlenenkanhier.nl. Uit onderzoek van de AFM is gebleken dat deze illegale leningaanbieders geen AFM-vergunning hebben en hoge kosten in rekening brengen bij het afsluiten van een lening. De financieel waakhond adviseert consumenten dan ook geen lening af te sluiten bij bovengenoemde kredietverstrekkers.

Naar aanleiding van klachten van consumenten besloot de AFM een onderzoek te starten naar de online aanbieders van leningen. Naast de hoge kosten en het ontbreken van een AFM-vergunning, zouden consumenten die een melding hebben gedaan bij de AFM geen lening ontvangen hebben. Ookgeldlenen.nl en Kredietjeaanvragen.nl zijn op dit moment al offline, de website van Geldlenenkanhier.nl is nog wel online.

Volledigheidshalve wijst de AFM er wel op dat nog niet in rechte is vastgesteld dat deze overtreding is begaan. Het is wel voldoende aannemelijk dat deze overtredingen zijn begaan, aldus de financieel toezichthouder.

Gepubliceerd op 12 augustus 2013 om 15:34 uur door de redactie.

Lees ook

Reacties

P.H.de Groot
dinsdag 17 september 2013 om 14:58 uur

Deze meneer maakt zich op grote schaal schuldig aan fraude en oplichting meneer ontrekt mensen geld voor(fee)kosten voor het verkregen van een lening echter deze mensen krijgen nooit een lening, het is een pure vorm van oplichting. Hij kan erg glad praten, en ziet er gewoon verzorgd uit. Een zeer belangrijk gegeven is dat hij denkt er mee weg te komen, hij laat spoor achter van fraude/oplichting en veel mensen die hun geld kwijt zijn. Het kantoor in Amsterdam bestaat niet, het andere adres Westervoort dat is het woonadres van zijn ouders. Ik zou willen zeggen draag deze zaak over aan justitie voor vervolging zodat deze persoon in het HvB komt te zitten, er zijn overigens genoeg benadelende.

Reageren