Opgepast voor flitskredieten

Eerder deze zomer zijn de regels voor het verstrekken van leningen aan consumenten aangescherpt. De Autoriteit Financiele Markten (AFM) waarschuwt desalniettemin voor de zogeheten flitskredieten.

AFM waarschuwt voor flitskredieten
AFM waarschuwt voor flitskredieten

In de laatste nieuwsbrief voor consumenten waarschuwt AFM voor de zogeheten flitskredieten. Eerder was op Lening & Geld Lenen al te lezen dat de autoriteit waarschuwde voor illegale partijen bij het af- of oversluiten van een lening. Volgens AFM zijn er een aantal aanbieders van flitskrediet die zonder vergunning krediet aanbieden en in sommige gevallen hele hoge tarieven rekenen. Flitskredieten zijn leningen met een korte looptijd en een hoge rente.

De AFM doet nog onderzoek naar verschillende aanbieders, maar gaf eerder aan dat enkele aanbieders inmiddels geen kredieten meer aanbieden, omdat ze niet voldoen aan de regels. De toezichthouder spoort nu consumenten aan om goed na te denken alvorens een lening af te sluiten en alleen financiƫle diensten af te nemen van ondernemingen met een vergunning. Daarnaast wordt afgeraden in te gaan op aanbiedingen waarbij meer dan de wettelijke maximale kredietvergoedingspercentages (16% per jaar) gevraagd wordt.

Gepubliceerd op 2 november 2011 om 10:00 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren