Nieuwe lening om woning levensloopbestendig te maken

De nood aan financiële middelen om een woning levensloopbestendig te maken is vandaag de dag groter dan ooit tevoren. Omwille van deze reden werd er vanuit de financiële wereld gezocht naar een interessante oplossing en die kwam er onder de vorm van een gloednieuwe lening.

Stimuleringslening in het leven geroepen om woning levensloopbestendig te maken
Stimuleringslening in het leven geroepen om woning levensloopbestendig te maken

De zogeheten stimuleringslening moet het mogelijk maken om diverse noodzakelijke, structurele aanpassingen aan een woning te realiseren waardoor de inwoners ook op latere leeftijd er nog altijd probleemloos gebruik van kunnen maken. Het levensloopbestendig maken van een huis gaat namelijk gepaard met de nodige kosten.

Er kan worden vastgesteld dat op latere leeftijd mensen bijvoorbeeld een groot deel de faciliteiten van hun woning gelijkvloers beschikbaar willen hebben. Wat dat betreft wordt er dan ook vaak voor gekozen om met name de slaap- en badkamer naar de begaande grond te verplaatsen en ook de huidige douche of het bad wordt steeds vaker vervangen door een inloopdouche zonder opstap.

Stimuleringslening
De nieuwe lening die door de financiële wereld in het leven wordt geroepen is een zogenaamde stimuleringslening. Dit krediet kan worden afgesloten vanaf een bedrag van 2.500 euro en beschikt over een plafond van 25.000 euro. Het exacte bedrag van de lening wordt daarbij bepaald aan de hand van de geraamde kosten voor de uit te voeren werken. Afhankelijk van het bedrag dat wordt geleend kan de lening worden afgesloten voor een looptijd van 10 of 15 jaar.

Voorwaarden
Er zijn weinig voorwaarden verbonden aan het afsluiten van deze stimuleringslening. Enige voorwaarden zijn dat minstens één van de woningeigenaars de leeftijd van 55 jaar of ouder moet hebben bereikt en daarnaast dient het geld uit de lening wel degelijk te worden gebruikt voor het financieren van aanpassingen die een woning levensloopbestendig maken. Indien u aan deze voorwaarden voldoet kunt u dit gloednieuwe krediet aanvragen vanaf 15 maart 2015.

Gepubliceerd op 4 maart 2015 om 15:47 uur door de redactie.

Reageren