Na World of Credit nu ook Defis failliet

De rechtbank in Almelo heeft weer een kredietbemiddelaar, gevestigd in Enschede, failliet verklaard. Het doek viel eerder al voor World of Credit dat in hetzelfde pand is gevestigd. Het oordeel werd nu ook uitgesproken over de vennootschap Consumenten Advies Centrum.

Tweede kredietbemiddelaar uit Enschede failliet
Tweede kredietbemiddelaar uit Enschede failliet

Beide financiƫle adviesbureaus werden eerder ooit gestart door Frederic Wattenbled. Woensdag hoorde ook de vennootschap Consumenten Advies Centrum (CAC) het oordeel aan. CAC handelde voornamelijk onder de naam Defis. Het kantoor is eigendom van Elco Donkervoort, die eerder deze maand ook een rol speelde in het faillissement van World of Credit. World of Credit was op internet ook bekend met de namen Decapolis en Mr. Credit. Voor Defis, waar 39 mensen op de loonlijst stonden, is nu echter ook het doek gevallen. Donkervoort heeft het faillissement zelf aangevraagd.

Eerder werd de website van World of Credit al uit de lucht gehaald, de website van Defis is opmerkelijk genoeg nog gewoon te bereiken. Zo zijn er nog mogelijkheden om een persoonlijke lening, doorlopend krediet en een tweede hypotheek aan te vragen. Echter wordt het servicenummer niet meer beantwoord. Andere kredietverstrekkers spelen direct in op het faillissement van Defis en World of Credit door het inkopen van gerelateerde zoekwoorden in o.a. Google.

De curatoren Jacques Daniƫls (Consumenten Advies Centrum) en Laurens Bezoen (World of Credit) zijn bezig te onderzoeken wat de schade kan zijn voor consumenten. Hun werk is niet eenvoudig doordat de administratie vorige week nog niet in bezit was van de curatoren, aldus een lokale krant.

Gepubliceerd op 6 juli 2011 om 12:41 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren