Eerste Microkrediet voor Moedersdag bekend

Met de eerste Microkrediet voor Moedersdag roept de Stichting Microkrediet voor Moeders uit Utrecht iedereen op om geld in te zamelen voor de verstrekkingen van kleine leningen aan ondernemende vrouwen in Aziƫ.

Microkredieten helpen wereldwijd ondernemers aan een lening voor hun start.
Microkredieten helpen wereldwijd ondernemers aan een lening voor hun start.

Normalerwijs schrijft de redactie van Lening & Geld lenen enkel over ontwikkelingen welke consumenten of bedrijven aangaan, maar voor het initiatief van Microkrediet voor Moeders maken we graag een uitzondering.

Op 7 mei a.s. is het de eerste jaarlijkse Microkrediet voor Moederdsdag, deze datum is ook de geboortedag van de stichting welke de dag in het leven heeft geroepen. De stichting roept een ieder op, om op of rond 7 mei vrienden, bekenden, collega's uit te nodigen voor een gezellig samenzijn onder het genot van een hapje en drankje. Dat kan een ontbijt zijn maar ook een gezellig high tea.

Met de kleine vergoeding die de organisator kan vragen aan de genodigden kan de stichting Microkrediet voor Moeders weer leningen gaan verstrekken. De organisator maakt ook kans op diverse prijzen, voor het meest originele, meest gepromote en meest opleverende idee.

In 2009 had de stichting voor meer dan 140.000 euro aan leningen uitstaan, hiermee zijn 2300 families geholpen. De gemiddelde terugbetaling van de lening bedroeg 98%, een flink hoog percentage. De leningen worden ingezet om vrouwen aan een zelfstandig inkomen te helpen, bijvoorbeeld door de aanschaf van een koe, welke melk oplevert en bijvoorbeeld later kalveren voor de verkoop.

Gepubliceerd op 16 april 2011 om 16:08 uur door de redactie.

Reageren