Groene leningen in Zeeland

De provincie Zeeland stelt in 2011 drie miljoen euro beschikbaar voor groene leningen. De gemeente Vlissingen heeft hier 270.000 euro van toegewezen gekregen om duurzame verbouwingen in de gemeente te stimuleren.

Groene leningen beschikbaar in Zeeland
Groene leningen beschikbaar in Zeeland

Met het toegewezen geld verwacht de gemeente Vlissingen in 20110 tien tot twaalf woningeigenaren een goedkope lening te kunnen bieden, waarmee zij hun woning energiezuiniger kunnen maken.

Een lening kan aangevraagd worden voor en bedrag tussen de 30.000 en de 50.000 euro. De hoogte hangt af van het verbeterplan voor het huis. De lening is alleen toegankelijk voor eigenaren van een huis met een WOZ-waarde van maximaal 170.000 euro. De rente bedraagt één procent gedurende de hele looptijd van maximaal 20 jaar.

De lening hoeft niet volledig besteed te worden aan het energiezuiniger maken van het huis. Dertig procent van de lening mag gebruikt worden voor het opknappen van keuken of badkamer. De rest van het bedrag moet besteed worden aan duurzame aanpassingen of gebreken aan het casco gespendeerd worden.

De gemeente Vlissingen hoopt met deze regeling de leegstand en verpaupering van de stad verder tegen te gaan.

Gepubliceerd op 22 februari 2011 om 11:10 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren